MYSTIC TWANGERS – TIME SLIPS AWAY

Artiest info
Website
facebook
 

“Time Slips Away”: mij hoef je dat niet meer aan het verstand te brengen, want ik ervaar het haast elke dag opnieuw. We worden alsmaar ouder en hebben de indruk dat we nog nauwelijks iets zinvols terecht kunnen brengen in de tijd die we op deze aardbol mogen rondlopen. Het advies is dan ook dat we maar best optimaal kunnen proberen te genieten van elk moment.

Genoeg filosofie, want we vertellen dit allemaal eigenlijk omdat “Time Slips Away” ook de titel is van een dertien liedjes tellende plaat van de Amerikaanse singer-songwriter Andy G. Twangers uit Wellsville, New York die onder het pseudoniem ‘Mystic Twangers’ zijn muziek wereldkondig pleegt te maken.

Hij heeft dit vijfde album uit zijn muzikale carrière in eigen beheer opgenomen en naast het zingen van zijn liedjes speelde hij ook op akoestische gitaar en basgitaar, terwijl zijn vriend en multi-instrumentalist Rob Friedman de rol van producer waarnam en ook meespeelde op gitaren, drums, keyboards, pedal steelgitaar en lap steel. De vrouwelijke harmony vocals bij de nummers op het album werden ingezongen door Dana Brooke.

We kunnen u jammer genoeg geen liedjes uit deze pas op 1 juli 2024 op diverse streaming sites uitkomende plaat laten horen, maar om u een indruk te geven van het soort muziek dat ‘Mystic Twangers’ brengen sluiten we met “I Just Want You” en “Castello Umberto” toch twee songs uit het in de zomer van 2021 verschenen vorige album “The Lucky One” ter kennismaking bij op de twee audiovideo’s.

Ze noemen zichzelf een Americana-muziek spelende pop- en rockformatie. De albumtiteltrack “Time Slips Away” is dan ook een uptemponummer, maar meteen daarna wordt al overgegaan op een rustige countryballad in de song “Last Call”. Andere ballads op de tracklijst zijn “Hallway Mirror”, “Baby Don’t Tell Me” en de albumafsluiter “Do You Know How It Feels”.

Verder krijgen we ook folksongs in “Two Ragged Drifters”, “Another Fallen Hero” en “Ruby Red”, countrypopsongs in “Never Will” en “I Won’t Give Up”, een energiek rocknummer in “Time Out” en zelfs een reggaedeuntje in “The Water’s Rising” of ragtime in de song “Haybo Traveler” te horen op dit knap gevarieerde vijfde album van ‘Mystic Twangers’. De wat schor klinkende stem van Andy G. Twangers en ook de gehanteerde muziekstijl op deze plaat roepen bij ons herinneringen op aan het werk van de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Murphy en dat mag door deze artiest als een groot compliment gezien worden.

(valsam)